TOBB tarafından düzenlenen 8. TKG rogramıa kataılan konuk girşimciler 5 Mayıs 2008 tarihinde İstanbul'da Ceylan Otelde gerçekleşen "Dünya Türk Dış Ekonomi Zirvesi" çalışmalarına  gözlemci statüsünde davet edildi.

alt

8. TKG programına Almanya'dan katılan BÜLENT AYDIN (sağ başta), İran temsilcileri TAHER MAHDAVIEH (sol başta) ve DARYOUSH SOBHANI AZAR  (soldan 2.),  programa Rusya'dan  katılan KURMANBİ BATCHAEV (soldan 3.)  ve ALBERT GADZHAEV (soldan 4.) Özbekistan temsilcileri JASURBEK SOBIROV (soldan 3.) , BAKHADIR BASHIROV  (soldan 4.), SERGEY POGODAEV (soldan 5.) ile aynı masayı paylaştılar.

Dünya Türk Dış Ekonomi Zirvesi programı  kapsamında  düzenlenen öğle yemeğinde 8. TKG üyeeri dünyanın çeştli ülkeleienden gelen Türk girşimcilerle tanışma fırsatı buldular.l

DEİK bünyesinde Dünya Türk İşadamları Konseyi'nin kurulma aşamasında, yurt dışında faaliyet gösteren 47 ülkeden 100'ü aşkın Türk iş adamı dernekleri, oda ve benzeri kuruluşların temsilcileri ile iletişime geçilerek, önemli Türk iş adamları ve uluslararası firmaların tepe yöneticileri, 4-5 Mayıs 2008 tarihinde İstanbul'da yapılacak "Dünya Türk Dış Ekonomi Zirvesi"nde bir araya gelmesis ağlanmışır.

Dünya Türk İşadamları Konseyinin kuruluş çalışmalarıa ilişkin olarak Hürriyet Gazetesinde yayınlanan haberin detaylarına ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

alt

Irak ve Türkmenistan delegeleri Zirve kapsamında düzenlenen öğle yemeği sırasında 8. TKG programına İran'dan katılan MİR ABOLFAZL HASSANİ  (sağ başta)  ile ülkeleri arasında ticaret yapabilmenin koşulları hakkında durum değerlendirmesi yaptılar.                 

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) çatısı altında kurulması kararlaştırılan Dünya Türk İş Konseyi (DTİK)’in yurt dışında dağınık örgütlenmiş olan başarılı, girişimci ruha sahip, Türk lobiciliğinin yurt dışında etkin olması için çaba gösteren Türk girişimcilerimizi ve uluslararası büyük güce sahip şirketlerde karar mekanizmalarının başındaki Türk profesyonellerimizi tek çatı altında toplaması hedeflenmektedir.

alt

8. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına Irak ve Türkmenistan'dan katılan temsilciler İstanbul  Ceylan Otelindeki zirve yemeği sırasında arkadaşlıklarını geliştirme fırsatını değerlendirdiler. 

alt

8. TKG programına Kırgızistan'dan katılan ALMAZBEK BEİSHENALİEV    solda), Dünya Türk Dış Ekonomi Zirvesinin öğle yemeğinde Afganistan temsilcisi FERİDUN İLHAM (sağda) ile aynı masayı paylaştı.  

alt

Almanya'dan BORA ÖZTELCAN (sol başta), KKTC'den DENİZ KALIPCIOĞLU (sağdan 2.) ve Bosna Hersek temsilcisi  NEDZMİN LJUCA (sağ başta) , zirve kaspamınd ayapılan konuşmaları ilgiyle izlediler.

alt

Azerbaycan, Bulgaristan, Kazakistan ve Romanya temsilcileri öğle yemeğinde yeni arkadaşlıklar geliştirdiler.