alt

10. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına Afganistan'dan katılan JAMSHID SAEEDI    Avustralya Afganistan İş Konseyi'nin 18-22 Haziran 2014 tarihleri arasında Merlborne'da düzenlediği  "Afganistan Konusundaki İlk  İş Konferansı"  toplantılarına katılmak üzere Avustralya'ya gitti.  

Avustralya’nın Afganistan ile ilgili ilk iş konferansı, Avusturalya-Afganistan İş Konseyi’nin (AABC) ev sahipliğinde 19 Haziran 2014 tarihinde Dandenong, Merlborne kenti  Victoria eyaletinde başlamıştır. 

alt

Bu etkinlik Dandenong Büyükşehir İdaresi, Güneydoğu Melbourne İmalatçılar Birliği -SEMMA ( Güneydoğu Melbourne’nün banliyölerindeki üretim faaliyetinin zenginleşmesini amaçlayan bir kurum)  ve  Güneydoğu İş Şebekesi -SEBN  (Güneydoğu Bölgesi Şirketleri için Dangdenon Büyükşehir İdaresi tarafından kurulmuş olan  iş birliği girişiminin sponsorluğunda gerçekleştirilmiştir. 

Avustralya’da ilk defa gerçekleşecek olan bu etkinliğe katılan iş adamları ve iş çevreleri  temsilcileri  Afganistan ve yurtdışından gelen iş dünyasının önde gelen liderlerini selamlama ve onlarla karşılaşma fırsatı buldular. 

Gelişmekte olan Afganistan pazarının, ticaret ve yatırım olanakları arayışında olan önde gelen şirketleri ve bireysel işadamları bu etkinliğe katılmıştır.

alt

AABC (Avustralya-Afganistan İş Konseyi  tarafından 19-22 Haziran 2014 tarihlerinde düzenlenen bu etkinlikte gelişmekte olan Afgan özel sektörü hakkında ticaret ve yatırım olanakları hakkında uzmanlar tarafından ayrıntılı bilgiler sunulmuştur. Bu üç günlük etkinlik sırasında, gelişmekte olan pazarda fırsatlar arayan iş önderlerini ve Afgan ve Avustralyalı iş adamlarını bir araya gelmesi mümkün olmuştur. 

Afganistan’ın gelişmesiyle ilgili güncel bilgiler sunulan İş Forumuna, Afganistan’dan gele katılımcıların yanı sıra, Avusturalya’dan mal ve hizmet ithal etmek veya Avustralya’ya ihracat yapmak amacıyla ABD, Birleşik Arap Emirlikleri ve Türkiye’den gelen delegeler  de katılmıştır.

alt

10. TKG Üyesi JEMSHİD SAEEDİ (sol başta)  İş Konferansı ve İş Forumu toplantılarına aktif katılım göstermiştir.

AABC, Afganistan’ın piyasa ekonomisine geçiş sürecinin uluslararası şirketler için bu gelişen piyasadan pay alma ve tür organizasyonlar yapma fırsatları  yarattığı inancıyla bu etkinliği düzenlemiştir. 

10. TKG Üyesi JAMSHID SAEEDI, Avustralya'da bulunduğu 18- 25 Haziran 2014 tarihleri arasında Merlborne ve  Sydney  kentlerini ziyaret etti.

alt

18 Haziran 2014 Perşembe günü saat 19.00da  düzenlenen  "hoşgeldiniz  resepsiyonu"  ile  katlımcıların birbirleriyle  tanışması ve progra hakkında ayrıntılı bilgi almaları sağlandı. 10. TKG üyesi  JAMSHID SAEEDI   (2. sırada sağdan 4.) Hoşgedlniz davetinde yeni kişilerle tanıştı.

Afganista İş Konferansı ve İş Forumu 19 -22 Haziran 2014 tarihleri arasında Merlborne'da  "PUNTHILL BUSINESS & CONFERENCE CENTRE" de gerçekleşti.

alt

23-24 Haziran 2014 tarihlerinde katılımcılar için  Merlborne ve Sydney kentlerinde çevre gezileri düzenlendi. 10. TKG üyesi  JAMSHID SAEEDI  (ön sırada sağdan 3.) çevre gezileri sırasında yeni arkadaşlıklar geliştirdi.

Afganistan konusunda  Avustralya'da ilk kez düzenlenen konferans ve Forumla ilgili olarak Ronson Gears'in web sayfasında yayınlanmakta olan detaylara bu linkten erişim mümkündür. 

Avusturalya Afganistan İş Konseyi hakkında detaylı bilgilere bu linkten erişim mümkündür. 

10. TKG üyesi JEMSHID SAEEDI'nin Avustralya gezisi fotograflarına facebook sayfasından ulaşmak mümkündür.

alt

10. TKG üyesi  JAMSHID SAEEDI  Sydney Opera Binası ve Circular Quay'da güzel bir günü arkadaşları ile paylaştı.