alt

14. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına Başkortostan Ufa'dan katılan ARTHUR BASTANOV,  Sabantuy Bayramı Kutlamalarında Stant Kurarak Ürünlerini Tanıttı.

alt

14. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına Rusya'nın Başkortostan Özerk Bölgesinden Ufa'dan katılan   ARTHUR BASTANOV Başkurt Türk Lisesi mezunudur.

14. TKG üyesi ARTHUR BASTANOV, gıda ve şekerleme üretimi, ambalaj ve paketleme, gıda ve şekerleme ürünleri dağıtımı ve toptan ticareti yapan şirket sahibidir. Association of Business Corporation (ABC) üyesidir. 

alt

1000 yılı aşkın bir süredir her sene ilkbaharda ekin işlerinin sona ermesiyle kutlanan ve günümüzde Tatarların yaşadığı her kıtada düzenlenen “Sabantuy” bayramı şenlikleri, Kazan Tatarlarının baharın gelişi ve doğanın uyanışıyla duydukları sevinci, yeşillik bir alanda geniş bir katılımla toplanarak gerçekleştirdikleri kutlama törenleridir. 

Genellikle Mayıs ayı içinde bir pazar günü seçilir ve kutlamalar o gün yapılır.

alt

Çuvaşlar, Başkurdlar ve pek çok Türk kökenli azınlıklar ya da devletler bu kutlamalara katılır.

Sabantuy kutlamaları önce köylerde başlar sonra kentlerde devam eder kımızlar içilir, atlara binilir  ,yigitlik gösterileri yapılır. Amac geçmişle gelecegi bagdaştırmaktır . Gelecek yılda daha çok ürün kazanmak için çeşitli törenler düzenlenir.