alt

16. TKG Programı heyet başkanı EŞREF CAN TENLİK'in daveti üzerine gerçekleşen  Adana Anadolu Girisimci Isadamlari Derneği`nin (AGID) 9-12 Nisan 2014 tarihleri arasındaki  Almanya ziyaretine AGİD'in üyesi onyedi tekstil firması sahibi katıldı. 

17. TKG programı dönem başkanı RECEP YILDIZ  (soldan 3.) konuklarla ilgilenmek üzere, Başkonsolsoluk'ta düzenlenen toplantıda hazır bulundu.

alt

Almanya piyasasini tanimak, Adana tekstil üretiminin Almanya piyasasına girmesini saglamak ve iş görüşmeleri yapmak üzere Frankkfurt'a gelen Adanalı girşimcilerleT.C Ticaret Müşaviriği yetkilileri de yakından ilgilendi.

Konuk heyet üyeleri Frankfurt Başkonsoloslugunu  ziyaret etti. Başkonsolos Ufuk Ekici,  konuklarla ilgilendi ve "hoşgeldiniz" konulması yaptı.  Ekonomi Ateşesi Gürol Başaran;  Yatırımlarda Uygulanan Teşvikleri konusunda konuklara bilgi verdi. Ticaret Ateşesi Gülay Babadogan Tarakcioglu ise; "Yurtdışı Magaza ve Fuar Tesvikleri" konularında açıklamalarda bulundu.

alt

17.TKG programı heyet başkanı RECEP  YILDIZ (sol başta) 16. TKG programı heyet başkanı EŞREF CAN TENLİK (sağdan 2.) toplantı için işbirliği yaptı. 

Aynı gün ögleden sonra Deutsche Türkische Unternehmen e.v (Alman-Türk İşadamları Dernegi) ziyaret edildi. Dernek baskani Rukiye Tunc Tuygar  tarafindan " Türkiye-Almanya Arasi Taşımacılık ve Gümrükleme" konulu bir sunum yapildi. 

Ikinci gün; Dreieich Textil Merkezi (Eşref tenlik'ind eiş yerinin bulundugu merkez piyasa) ziyaret edildi ve ikili iş görüşmeleri yapıldı.

Ücüncü gün; FUV Dernegi ( Frankfurter Unternehmen Verein e.v ) Frankfurt Yatırımcılar Dernegi ziyaret edildi. Burada da yine ikili iş görüşmeleri yapıldı. 

Aynı gün; Wirstschaftförderung Frankfurt ( Frankfurt Economic Development GmbH ), Belediyenin kuruluşu olan bu kurum da Dr. Anna Stepanenko, Frankfurt ve çevresindeki yatırım imkanlarını anlattı. 

Daha sonra; FrankfurtRheinmain GmbH ( International Marketing of Region), yine kamu kurulusu olan bu kurumda ; Hessen bölgesindeki yatırım imkanları anlatıldı.

alt

Cok faydalı ve iyi sonuçları olan bir ziyaret programı tamamlanmış oldu. Önümüzdeki günlerde yine ayni gruptan 6-7 kisilik bir heyet tekrar gelip burada gerçeklestirdikleri iş görüşmelerinin anlaşmalarını yapacaklar.

Bu ziyaret programı sırasında EŞREF CAN TENLİK'de iki yeni  firma ile iş baglantısı kurmuştur. 

16. TKG programı heyet başkanı yakın bir tarihte  üyesi oldugu Hessen İşadamları Platformu  üyelerinden oluşan bri heyetle Adana`ya  bir iş gezisi düzenleyerek, üretim yerlerini incelemeyi planlamaktadır.  

Degerli arkadaşımıza başarılar diliyoruz.