TOBB ETÜ Üniversitesi Konuk Girişimciler İçin Girişimcilik Dersi Düzenledi

alt

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 1-13 Mart 2014 tarihleri arasında düzenlenen 17. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına katılan konuk girişimiciler için 4 Mart 2014 Salı günü TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinde "Girişimciiik Dersi" düzenlendi.

alt

TOBB tarafından düzenlenen 17. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Tacikistan'dan katılan HOKIMDJON JABOROV (soldan 2.),  ABDUSAMAD KHAMIDOV (sol başta) ve FIRDAVS HOJIMURODOV (sağ başta)  Prof. Dr. RAMAZAN  AKTAŞ'a Tacik başlığı armağan etti.       

alt

Irak (solda)  ve Özbekistan (sağda) temsilcileri Ramazan Hoca'ya özel olarak teşekürlerini sundu.

23 ülke ve 2 özerk bölgede gelen 44 konuk girişimciye Üniversiteni olanaklarını ve hizmetlerini anltabilmek için İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölüm Başkanı  Prof. Dr. RAMAZAN AKTAŞ tarafından TOBB ETÜ'yü tanıtan geniş bir sunum yapıldı.

alt

17. TKG heyeti Raamzan Hoca ile hatıra fotoğrafında buluştu.

alt

17. TKg programına katılan konuklar TOBB ETÜ tanıtımını ve Ramazan Hoca'nın Girişimciik  sunumunu ilgiyle izledi.

TOBB-Ekonomi ve Teknoloji Üniveristesi yönetimi konuklara  sunumlar sırasında öğle yemeği ikramında bulundu. 

alt

Oturumun devamında; TOBB -ETÜ İşletme Bölüm Başkanı  ve öğretim üyesi Prof. Dr. Ramazan AKTAŞ  tarafından verilen  "Girişimcilik Nedir" konulu semineri konuk heyet üyeleri çok yararlı ve verimli buldular  ve bu seminere katılmaktan duydukları memnuniyeti ifade etiler. 

Program kaspamında TOBB-ETÜ Dış İlşkiler Müdürü FİSUN TALAY da   konuklara bir sunum yapmış ve Üniversitede uygulanmakta olan Ortak Eğitim Programı hakkında konuklara bilgi vermiştir.  Başta Almanya'da gelen konuklar  olmak üzere,  şirketlerinde TOBB ETÜ öğrencilerine staj olanağı verebilecek  olan  heyet üyleri ile görüşmeler yapan Fisun TALAY, bu projenin işletmelere sağladığı yararları vurgulayan açıklamalar yapmıştır.

alt

TOBB ETÜ Uluslararası İlşkiler Müdürü Fisun TALAY (solda), Prof. Dr. Ramazan AKTAŞ (ortada)  ve Almanya'dan heyet başkanı  Recep YILDIZ  (sağda) sunum sonunda hediye takdim töreninde çekilen  hatıra fotoğrafında birlikte  gülümsediler. 

alt

Programı devamında Yunus Emre Enstitüsü Strateji Geliştirme Müdür Yardımcısı Hasan KOCABIYIK  (sağdan 2.) tarafından Yunus Emre Enstitüsünü tanıtan ve faaliyetlerini anlata bir sunum yaptı.

alt

17. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına Rusya Federasyonu Tataristan Özerk Bölgesinden katılan JULIA STRUNENKOVA'nın  (sağda) Yunus Emre Enstitsü'nün Kazan Şubesinde Türkçe öğrendiğini ve halen Enstitünün öğrencisi oladuğunu açıklaması, Enstitüsü yöneticileri ve konuklar tarafından ilgiyle ve memnuniyetle karşılandı. 

alt

Ülkelerinde henüz Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Kursu açılmamış olan konuklar, yöneticilerden "kendi ülkelerine ne zaman sıra geleceğini" ısrarla sordular ve açılış tarihini sabırsızlıkla beklediklerini vurguladılar.