17. TÜRKÇE KONUŞAN GİRİŞİMCLER HEYETİNE  TOBB İKİZ KULELERDE SUNUMLAR YAPILDI

Balkanlar, Kafkasya, Orta Doğu ve Orta Asya vb bölge ülkelerinde yaşayan ve Türkçe konuşan girişimcilere Birliğimizin tanıtılması ve Türkiye ile ticari bağlarının güçlendirilmesine katkıda bulunmak amacıyla 1-13 Mart 2014 tarihleri arasında “17.Türkçe Konuşan Girişimciler Programı”  düzenlenmiştir.

Ankara, Bursa, Mersin, Adana ve İstanbul illerinde düzenlenen  bu programa 23 ülke ve 4 özerk bölgeden Dışişleri Bakanlığı dış temsilcilikleri aracılığıyla belirlenen 44 katılımcı iştirak etmiştir. 

alt

3 Mart 2014 Pazartesi günü TOBB İkiz Kulelerde yapılan açılış toplantısı öncesinde Afganistan, Kırgzistan, Özbekistan, Azerbaycan, Bulgaristan ve Rodos'tan  gelen TKG üyeleri  aile fotoğrafında buluştu.

alt

Türkmenistan ve Tacikistan temsilcileri  sunumarların başlamasını bekliyor. 

Konukların Ankara'da bulundukları ilk haftada  TOBB İkiz Kulelerde düzenlenen toplantılarda TOBB'un tanıtımı yapıldı. TOBB birmleri  ve faaliyetleri hakkında konuklara ayrıntılı  bilgi verildi.

alt

Romanya'dan ERGİN HAGİCALİL  (solda), Tacikistan temsilcileri HOKIMDJON JABOROV  (ortada) ve  ABDUSAMAD KHAMIDOV (sağda) TOBB İkiz Kulelerde  mola anını paylaştı.

alt

Kazakistan grubu açılış toplantısında: soldan itibaren YERMEK ABDİMANAPOV, SAKEN TIHANOV, DARKHAN BİTİMSHİNOV ve  LATIPSHA ASSANOV toplantı için hazırlar.

alt

KKTC'den MUSLU AKGÜNEY  (solda) Özbekistan  temsilcileri BAHTİYOR KHAİTOV  (ortada)  ve ALİSHER AZİMOV  (sağda) 

"TOBB Online Bilgi Hizmetleri"  konusunda Bilgi erişim Müdürü Kırgızistan kökenli Oskonbek ABDRİMOV   konuk gişimcilere uygulamalı örenekler gösterdi.

" TOBB İşbirliği Ağlarının Tanıtımı" ise Dış Ticaret Müdürü   Ayşe Mehtap EKİNCİ tarafından yapıldı. 

" TOBB’un Faaliyetleri, Hizmetleri ve Uluslarrası İlşkileri" konusunda  Uluslararası İlişkiler Müdürü DENİZ YALÇIN  bir sunum yaptı ve konuklara  örnekler anlatı.

Türkiye ile ticaret yapmanın koşulları ve yönetemleri açıklandı, işbirliği olanakları hakkında  örnek sunumlar gerçekleştirildi.

alt

Özbekistan temsilcisi ULUGBEK HOLMATOV Uluslararası İlişkiler Müdürü DENİZ YALÇIN'a kendileri için yapılan  tüm hazırlıklar  ve başarılı sunumu nedeniyle teşekkür etti.

alt

Gürcistan'dan ZURAB PUHUTKARADZE (solda) ,  Azerbaycan'dan RAMİL ALİYEV (ortada) ve Kırgızistan'dan KANTEMİR AMİTOV (sağda)

alt

Kırgızistan'dan KANTEMİR AMİTOV (sol başta) , Bosna Hersek'ten İSMAR ZAHİROVIC (soldan 2.),  KKTC'den İLKE ÖZERLAT (sağdan 2.) ve Makedonya'dan TANER DEMRCİ (sağ başta)  TOBB'da yapılan dersler  ve sunumlar arasında mola anını paylaştı.

alt

Yunanistan  (sağda) ve Kazakistan'dan (solda)  gelen TKG üyeleri açılış oturumuna katılan  konuk bürokratlarla öğle yemeğinde görüşmeyi sürdürdü.

alt

TOBB sosyal tesislerinde öğle yemeği: Afganistan ve Almanya temsilcileri birlikte anı fotoğrafında buluştu.

alt

Kırgızistan temsilcileri: KANTEMİR AMİTOV  (sağ başta)  NURLAN SULAIMANOV  (sağdan 2.) ve  NİZAMİ NASİRDİNOV (sol başta) teşekkürlerini Ece kaftanu  sunarak ifade etti.

alt

17. TKG Programına Balkanlardan katılan konuklar: Sırbistan Sancak'tan SAFET ALOMEROVIC (solda), Bosna Hersek'ten İSMAR ZAHİROVIC (ortada) ve Karadağ'dan  MİRELA PALAMAR (sağda) kısa sürede dostluk geliştirdiler.   

alt

TOBB'da gün sonu: 17. TKG grubu KKTC ve Karadağ delegeleri  Ankara gezisi için çoktan hazırlar.  TOBB'un kapısında  dönem arkadaşlarının  toplanmasını  bekliyorlar.