Konuk Heyet Üyeleri Bursa'da Osmanlı'nın Kuruluş Dönemine Ait Kültürel Varlıkları Ziyaret Etti

17. TKG heyeti Ulu Camii Avlusunda yağmur altında arkadaşlarını beklerken neşeli dakikalar paylaştı.

Bursa Valiiği İl Kültür Müdürlüğü tarafında tahsis edilen rehber eşliğinde Bursa'nın tarihi ve kültürel mekanlarını ziyaret eden 17. TKG grubu, yağmurlu havaya rağmen bu geziden çok memnun kalmıştır.

17. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Kazakistan'dan katılan SAKEN TIHANOV  (sol başta), LATIPSHA ASSANOV (soldan 2.),  DARKHAN BİTİMSHİNOV (sağdan 2.) ve YERMEK ABDİMANAPOV (sağ başta) Bursa gezisinde Ulu camii avlusunda aynı fotoğrafta buluştu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Biriiği tarafından 1-13 Mart 2014 tarihlri arasında Ankara, Bursa, Mersin, Adana ve İstanbul illerinde düzenlenen 17. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına yirmiiki ülke ve 2 özerk bölgeden toplam kırkdört girişimci katılmıştır.

17. TKG Programı kapsamında 6 Mart 2014 Perşembe gece yarısı Ankara'dan Bursa'ya gelen  heyet üyelerini il sınırında Bursa Valiliğinin tahsis ettiği protokol  ekibi karşılamış ve heyetin konaklayacağı Çekirge Yolundaki KIRCI Otele kadar eşlik etmiştir.

7 Mart 2014 Cuma sabahı Otelden Bursa Valiliği tarafından tahsisedilen trafik eskortu eşliğinde ayrılan 17. TKG grubu,  Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ziyareti ve fabrika gezileri ardından Bursa Valisi Münir Karaloğlu tarafında kabul edilmiştir.

8 Mart 2014 Cumartesi günü Bursa programı da trafik eskortu eşliğinde gerçekleşmiştir: Bursa Ticaret Borsası ziyareti ve TÜYAP Mobilya Fuarının gezilmesinin yanı sıra konuk hyet için Bursa Valiliği rehberli kültür turu düzenlemiştir.

Bursa'nın önemli tarihi bölgelerini görev ve tarihi yapılar hakkında rehber tarafında verilen bilgileri dinleyen 17. TKG heyeti Bursa'nın gezilip görülmesi gereken bir cazibe noktası olduğu konusunda fikir biriğine varmışlardır.

17. TKG heyetine Emir Sultan Cami hakkında rehber bilgi verdi. Camiinin İmamı grubun Sultan Mahfelini gezmesini sağladı.

Özbekistan'dan ULUGBEK HOLMATOV (solda)    Bursa şehir gezisinde Almanya'dan JALE YILMAZER (sağda) ile birlikte  Bursa şehrini  yükseklerden izledi.

Türkmenistan'dan MAKSAT SOLTANMYRADOV (sağdan 2.) Bursa şehir egzisinde grup arkadaşları ile birlikte.

Rehber eşliğinde Muradiye Külliyesi, Ulu Camii, Kapalı Çarşı,  Emir Sultan ve Yeşil Türbe ziaretlerini gerçekleştiren heyet üyeleri yağmura aldırmadan her köşede grup hatırası fotoğraflar çektirmiştir.

Kırgızistan'dan  NURLAN SULAIMANOV (solda) ve Kazakistan'dan DARKHAN BİTİMSHİNOV  (sağda)  Bursa'ya yükseklerden bir bakış fotoğrafında birlikte.

7 Mart 2014 Cuma gecesi  Darülziyafe Lokantasındaki akşa yemeğinden sonra grup Zafer Plaza Alışveriş Merkezini ziyaret etmiş ve Bursa'nın gece hayatına kısa bir  süre tanık olmuştur. Bursa  Uludağ Üniversitesi İktisadi ve idari Bilimler Fakültesi öğretim üyelerininde İktisat Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nalan ÖLMEZOĞULLARI (ortada)  heyete  gece gezisinde eşlik etmiştir.

TKG üyeleri Bursa Valisi tarafından tahsis edilen ve 2 gün birlikte oldukları trafik eskortu görevlisi Polis Memuru Cevdet'e teşekkür etti.

17. TKG programına katılan konuk girişimciler günün sonunda  konakladıkları otelin karşısında bulunan Kültür Park'ı ziyaret ederek,  kahvede çay keyfi paylaştılar.

17. TKG heyetinin Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ziyaret haberinin  yayınlanmakta olduğu Bursa TSO basın bültenine bu linkten ulaşılmaktadır.

17.  Türkçe Konuşan Girişimciler Programına katılan konukların Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyareti Haberler Com  internet sitesinde yayınlanan fotoğraflı bir habere konu olmuştur. Bu habere ve fotoğrafa ulaşmak için Haberler Com sayfasının linkinin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

Bursa Haber Gazetesinde yayınlanan ziyaret haberine bu linkten ulaşılmaktadır.

Konuk heyetin Bursa TSO ziyareti ve ikii iş görüşmelerinin fotoğraflı  haberi Akşam Gazetesi tarafından yayınlanmıştır.  Haberin ayrıntılarına ulaşmak için bu linkin tıklanması önerilmektedir.

Hürriyet Bursa Gazetesinde yayınlanan fotoğraflı habere bu linkten ulaşmak mümkündür.

Bursa Meydan Gazetesi tarafından yayınlanan fotoğraflı ziyaret haberine ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır.