Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından  düzenlenen 14.TKG programına Almaya'dan katılan İBRAHİM ERYILMAZ, programa İran'dan katılan dönem arkadaşı HOSEYN VASUQİ İRANİ'yi  Erdebil'de ziyaret etti.

alt

 İBRAHİM ERYILMAZ (ortada)  dönem arkadaşı HOSEYN  VSUQUİ'nin (solda) ailesine ait olan halı mağazasını ziyaret ederek, İran halı sanatı hakkında bilgi aldı.

Almanya'da Frankfurt şehrinde yaşayan  İBRAHİM ERYILMAZ; makine, özellikle 2. el tekstil makineleri ve teçhizatı satışı, tesislerin kurulumu ve montajı ticareti, mühendislik ve proje hizmetleri yapan, ayrıca tekstil alanında faaliyet gösteren şirkette ortak ve yöneticidir. Aynı zamanda Türk-Alman Sanayi, Ticaret ve İşverenler Derneği Başkanıdır.

alt

HOSEYN VASUQİ İRANİ (sağda) Erdebil Ticaret Odası  Genel Sekreteri olarak görev yapmaktadır. Ailesinin 3 kuşaktır yürütüğü halı üretimi ve  ticareti işini yönetmektedir.

İran'ın  Erdebil ve Rest şehirlerinde tekstil ve ısıtma  sistemleri kurmak için şirketlerle görüşmelerde bulunan İBRAHİM ERYILMAZ, 14. Türkçe Konuşan Girişimciler Programından dönem arkadaşı olan HOSEYN VASUQİ İRANİ'yi  de ziyaret etti.   

Erdebil Ticaet ve Sanayi Odası Başkanı ile tanışan ve işbirliği görüşmesi yapan İBRAHİM ERYILMAZ  Erdebil ziyaretinden  memnun kaldı.

Dönem arkadaşını konuk eden,  iş görüşmelerinde yardımcı olan ve Erdebil'in tarihi ve kültürel yerlerini ziyaret etmesini sağlayan HOSEYN VASUQİ, ailesinin üç kuşaktan buyana yürütüğü halıcılık işini tanıtmak üzere, İBRAHİM ERYILMAZ'ı halı mağazasına davet etti. 

alt

HOSEYN VASUQİ (solda)  İBRAHİM ERYILMAZ (ortada) Erdebil şehrini tarihi mekanlarını ziyaret ettiler.

alt

HOSEYN VASUQİ (solda)  İBRAHİM ERYILMAZ (ortada) tarihi camileri de ziyaret ettiler.