9. TÜRKÇE KONUŞAN GİRİŞİMCİLER PROGRAMINA KATILAN KONUKLAR  DIŞ TİCARET MÜSTEŞARLIĞINI ZİYARET ETTİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 12-29 Ekim  2008 tarihleri arasında Ankara, Bilecik, Eskişehir, Sakarya ve İstanbul illerinde düznelenen 9. Türkçe Konuşan Girişimciler programına katılan konuklar için 15 Ekim 2008 Salı günü Dış Ticaret Müsteşarlığı'na bir çalışma ziyareti düzenlenmiştir.

alt

Program kapsamında Dış Ticaret Müsteşarlığını ziyaret eden  konuk heyet, DTM  Müsteşar Yardımcısı Ülker GÜZEL tarafından kabul edilmiştir. 

Bu heyette DTM’nin önerisi üzerine Arnavutluk Ticaret Müşaviriğinden bir yerel memurun bulunması nedeniyle Ülker Güzel, TOBB'a özel teşekkürlerini ifade etmiştir.

alt

9. TKG heyeti, DTM  Müsteşar Yardımcısı ÜLKER GÜZEL'e birlikte   toplantı sonrasında çekilen  anı fotoğrafı için ayrıca  teşekkür  ettiler.

Konuk girişimcilere Dış Ticaret Müsteşarlığının faaliyetleri hakkında bilgi verilmiş, konukların ülkeleri ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerin düzeyi ve  yeni projeler konusunda açıklamalar yapılmıştır.

Konuk heyet üyeleri Türkiye ile ticaret yaparken karşılaştıkları sorunları ifade etmiş ve çözülmesini talep etmiştir. Dış Ticaret Müsteşarlığı yetkilileri bu soruları tek tek not alarak, değerlendireceklerini ve çözümü için çalışacaklarını belirtmişlerdir.

DTM Müsteşar Yardımcısı  Ülker GÜZEL; konuk heyet onuruna  Dedeman Otelde   düzenlenen  Gala Yemeğie de katılmış ve tüm konuklara hitaben yaptığı konuşmada; “DTM olarak da bu seminerlerin  yararlı oğluna inandıklarını ve kurumsal bir altyapıya kavuşturularak  devam etmesini istediklerini” ifade etmiştir.  

alt

9. dönem TKG üyeleri DTM'ni kabuls alonunda  sunum izledi. 

alt

9. TKG heyeti DTM Müsteşar Yardımcısı ÜLKER GÜZEL' in açıklamalarını ilgiyle dinledi.

alt

9. TKG programına Romanya'dan katılan DURIE ACCOIUM (sol başta),  SEVİDAN CHERİM (soldan 2.),TKG grup moderatörü ELENA SİRKELİ (sağdan 2.)  Bulgaristan temsilcisi SABİHA MESTAN (sağ başta)  Dış Ticaret Müsteşarlığının bakımlı  bahçesinde Kızlar grubu fotoğrafında buluştular.