10. TKG PROGRAMINA  İRAN'DAN KATILAN HOSSEIN ARIAN EGE BÖLGESİNDEN İŞADAMLARI İÇİN   2. İRAN ÇALIŞMA ZİYARETİNİ DÜZENLEDİ 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği  tarafından düzenlenen 10. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına İran'dan katılan HOSSEIN ARIAN , İzmir Ege Bölgesi ve İran İşbirligi Derneği Başkanı  olarak,  dernek üyeleri ve İzmirli işadamlarından oluşan  yeni bir heyet ile  5-13 Ekim  2013 tarihleri arasında  İran’a ikinci işadamları ziyaretini düzenlemiştir.  

alt

10. TKG üyesi HOSSEIN MEHRDAD ARIAN  (soldan 3.) ve İzmir heyetinin İran- Tahran'da Sanayi Bakanlıgı yetkilileri ile yaptıkları görüşmede iki ülke arasındaki ticaretin gelişmeisnin önündeki engeller üzerinde durdular.

13. Uluslararası Tahran Sanayi Fuarını ziyaret eden konuklar burada çok sayıda firma ile tanışma ve görüşme olanağı bulmuştur.

9 Ekim 2013 tarihinde gerçekleşen Tahran Ticaret, Sanayi, Madenler ve Tarım Odası ziyaretinde  tüm konuşmaların Türkçe dilinde ve tercüman kullanmadan yapılması seyahate özel bir anlam katmıştır.  

İsfahan Ticaret Sanayi, Madenler ve Tarım Odasını ziyaret eden İzmirli işadamları İran'da karşılaştıkları işbirliği potansiyelinden etkilenmiştir.

Tahran ve İsfahan şehirlerinde iş çevreleri görüşen, fuarları ziyaret eden  heyet üyeleri  İranlı işadamları ile iki ayrı şehirde de  iş bağlantıları yapmıştır.

 

alt

Fabrika ve işyeri ziyaretleri  gerçekleştiren heyet üyeleri bu görüşme ve ziyaretlerden çok memnun kalmıştır. 

Ege Bölgesi ve İran İşBirliği Derneği üyelerinin İran'a gerçekleştirdkleri ziyaretin fatklı görüntülerine ulaşmak için   Derneğin web sayfsının linkini tıklamanız önerilmektedir.

alt

Dernek Başkanı ve 10. TKG programı üyesi Hossein ARIAN'ın  (sağdan 4.)  İzmirli işadamları ile gerçekleştirdiği ikinci İran ziyareti hakkındaki değerlendirmelerini sunuyoruz:

1. İran’da yeni devletin katikilari ile İki ülke arasında hızla gelişen işbirliği, dostluk ve ticaret gözlenmiştir.
2. Ozellıkle İsfahan Ticaret Odasi ve İran medyasinda da çok yoğun şekilde yansildi .
3. İsfahan Ticaret Odasi , İran buyuk elçimizden , Ege Bolgesi’nden boyle bir grup gelmesinin çok verimli oldugunu belirtip teşekür etiler .
4. Başka onemli şehirlerden ( ARAK gibi ) de dernegimize tum masraflari karsilayarak davet geldi.
5. İran’da fuara katilan ilk dernek olduk. Iki ülke arasinda işbirliği ve ticareti gelistirmek icin bir adim oldugundan , başka onemli şehirlerde (Tebriz ve İsfahan gibi ) gerceklesecek olan fuara katilmak icin destek verip ve yaklaşık metrekarasi 20 Euro stand vermeyi teklif ettiler.
6. Ege Bolgesi’nde şirket kuran ve ticaret yapan İranlı yatırımcıların memnuniyeti diğer İranlı şirketleri teşvik etmeleri dikkatleri çekmiştir.
7. Karşılıklı numune ve teklifler alınarak ihtiyaçlar belirlenmiş, hatta birkaç firma arasında resmi sipariş ve sozleşme olmuştur.
8. İki ülke arasinda fuarlar ve ticaret odalara katiliminin geliştirilmesinin altı çizilmiştir.
9. Mevcut sorunlar ve isteklerle ilgili öneriler getirilmiştir.
10. Tüm üyeler tarafından faydalı bir program olduğu sonucuna varılmıştır.
 
10. TKG Programı üyesi Hossein ARIAN'ı ik ülke arasındaki ticaret hacminin artmasına yönelik başarılı çalışmaları nedeniyle kutluyoruz.