İBRAHİM KUNELAKİ İLE KOS (İSTANKÖY) ADASINDA YENİDEN BULUŞTUK

Ramazan Bayramının ikinci günü, 9 Agustos 2013 Cuma günü, KOS (İSTANKÖY) Adası'na bir ziyaret gerçekleştirdik.

Bu ziyaret kapsamında; 11. Türkçe Konuşan Girşimciler Programına Kos (İstanköy) Adası'nı temsilen katılan degerli üyemiz İBRAHİM KUNELAKİ'yi ziyaret ederek bayramını kutladık. 

alt

11. TKG Grubu üyesi İBRAHİM KUNELAKİ (sagda)  Caravelle Balık Lokantası'nın denize açılan cephesinde konuklarını bekliyor.

İbrahim Kunelaki,  bizleriCaravelle adlı balık lokantasında  konuk etti.  Burada, eşi Fatma Hanım ve eşinin erkek kardeşi ve  akrabaları ile bayramlaşma ve görüşme  fırsatı bulduk. 

alt

Günü birlik ziyaret için  feribotla Bodrum'dan Kos Adası'na geçen ELİF SEVGİ BOZOĞLU  ve arkadaşları  Caravelle'de sunulan  zengin  ve lezzetli deniz ürünlerinden çok memnun  kaldılar. 

Caravelle Llokantsında servis edilen değişik deniz ürünleri (ahtapot ızgara ve midye tava) tabakları  iştah açıcı bir görüntü sergilmektedir.

Bayram ziyareti sohbetinde  Ada'da yaşayan Türk azınlıgın sorunları, genç nüfusun gelecek endişesi ve  tüm Yuanistan'ı etkileyen ekonomik kriz sohbetin ana konularını oluşturmuştur.

İbrahim Kıuelaki,  Caravelle Balık Lokantası'nın yanısıra aynı sahilde birkaç yüz metre mesafede COKO'S adlı bri işletmein de sahibidir. Plaj-kafe ve lokanta olarak hizmet veren bu mekan  genç müşteri grubuna hitap etmektedir.

alt

TOBB tarafından Ankara, Konya ve İstanbul illerinde düzenlenen 11. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına KOS Adası temsilcisi olarak katılan İBRAHİM KUNELAKİ (sagda) lokantanın girişinde  TKG üyelerine davetini yinelemektedir.

Caravelle Lokantası'nın tanıtımında kullanılmak üzere  halkla ilişkiler malzemesi olarak  konuklarına sunulan ıslak mendil paketlerinin üzerine "TÜRKÇE KONUŞUYORUZ" ifadesi büyük harflerle basılmış. Lokanta'nın caddeye bakan ön  cephesinde büyük bir tabeladaki Türkçe "Hoşgeldinizi" ifadesi konukları karşılamaktadır. Ayrıca sokak üzerindeki ayakalı menü de Türkçe ifadesi göze çarpmaktadır.

alt

İstanköy Adasında marketlerde Türkçe Gazete  satılmaktadır. Caravelle Lokantasında da   Türk gazatesi okuyan konukları görmek mümkündür. 

Kos (istanköy) tekne seferleri ile Türkiye'den günübirlik Ada ziyatine gelen konuklar için, İbrahim Kunelaki ve eşi Fatma Hanım tarafından titizlikle işletilen bu lezzet duragında muhtelif deniz ürünerini tatmak, Türkçe sohbet edip, güzel vakit geçirmek  alışkanlık haline gelmiş.

Ailenin bir kolu halen Marmaris'te yaşamaktadır. Marmaris'ten gelen turizm ögrencisis genç yegen Dayısının lokantasında hem staj hemde tatil yapmaktaydı.   

alt

11. TKG üyesi İBRAHİM KUNELAKİ  sürekli işinin başında durmakta, lokantanın mutfağı içi gerekli malzeme alışverişini kendisi yapmaktadır. Kasada, barda, serviste, mutfakta  sürecin her aşamasında çalışmakta ve sürekli işle ilgilenmektedir. 

alt