TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu 24 -25 Temmuz 2010 tarihlerinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni ziyaret etti. Ziyaret Programı kapsamında, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve dönemin KKTC Başbakanı İrsen Küçük tarafından kabul edildi.
 
alt
 
Ziyaret sonrası, TOBB, DEİK TürkKKTC İŞ Konseyi ile özellikle KKTC Ekonomi Bakanlığı, Türkiye’nin KKTC Büyükelçiliği ve KKTC Teknik Yardım Eş-Başkanı ile gerçekleştirilen görüşmeler sonrasında KKTC Yatırım Konseyi kurularak, Konseyin ilk toplantısı 5 Ekim 2010 tarihinde Girne’de gerçekleşti.
 
TOB Başkanı M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU,  KKTC Yatırım Danışma Konseyi 1. Toplantısı açılış konuşmasına şunları söyledi:
 
“Ekonomisi hızla gelişip büyüyen, halkı giderek zenginleşen, Türkiye ile karşılıklı iktisadi ve ticari ilişkileri giderek gelişen, maruz bırakıldığı haksız ekonomik ve siyasi izolasyonları kaldırılan, ekonomisi, siyasi sitemi, hukuk sistemi ve halkı uluslar arası sisteme entegre olan, çözüm müzakerelerinde güçlü, müzakereler sonrası güçlü ekonomisi ve yetişmiş insan gücü kaynağı ile kendi ayakları üzerinde durabilen bir KKTC hedefliyoruz. Elbette, önemli olan siz iş insanlarının nasıl bir Kıbrıs düşündüğüdür.” 
 
TOBB'un KKTC vizyonu ve bu konuda bugüne kadar yürüttüğü çalışmaların ayrıntılarına ulaşmak için bu linki ziyaret etmeniz önerilmektedir.