TÜRKMEN İŞADAMLARI 2. MALATYA YAPI VE DEKORASYON FUARINDA STAND AÇTI

alt

Irak Türkmen İşadmaları Derneği heyetinin, 14 Nisan 2012 tarihinde Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nın ev sahipliğinde gerçekleşen Malatya ziyareti sırasında, Malatya TSO yönetimi, Türkmen işadamlarını  10-13 Mayıs 2013 tarihlerinde açılan 2. Malatya Yapı ve Dekorasyon Fuarı'na katılmak üzere davet edilmişlerdir.

alt

Romanya'dan 6. TKG  üyesi SELDA İSMAİL (sol başta) 12. TKG heyet başkanı SUPHİ MUTAPÇI (soldan 2.)  12. TKG programı katılımcısı KHALİD MEKNECİ (soldan4.)  ve 9. TKG üyesi KHALİD MAYAS  (sağdan 3.) fuar alanında konuklaraı karşıladı. Kerkük Türkmen İşadamları Derrneği yöneticileri Malatya fuarında verimli iş  görüşmeleri yaptı.

alt

Kerkük Türkmen işadamları heyeti Malatya'nın kamu görevlilerini ziyaret etmeyi ihmal etmedi.

Malatya TSO Genel Sekreterliği tarafından düzenlenen raporu bilginize sunuyoruz:

"10  Mayıs 2012  tarihinde  11   işadamı, 2  TÜRKMENELİ  TV  personeli ve 17  doktordan oluşan  toplamda  30  kişilik  heyet  Malatya'ya ulaşmıştır.  

Heyetteki doktorlar eğitim alacakları  Turgut Özal  Tıp  Merkezi'nin misafirhanesine  yerleştirilmiştir.

Ticaret heyeti üyeleri ise  4  yıldızlı Remark  otelinde   Malatya Belediyesinin ve  Malatya  TSO'nun konuğu olarak kalmışlardır." 

10-13  Mayıs 2012  tarihlerinde  açılan Malatya   2.YAPI ve DEKORASYON  FUARI’na  Kerküklü işadamları  stand  açmış ve günde  50.000  kişinin ziyaret ettiği  fuarda bölgelerini ve firmalarını tanıtma fırsatı  bulmuşlardır. 

alt

Türkmen Eli TV  muhabirleri 9. TKG üyesi KHALİD MAYAS (soldan 2.) ile  Malatya  fuarı izlenimleri  hakkında söyleşi yaptı.

alt

9.TKG programı katılımcısı HALİT MAYAS sahibi olduğu AL-MATİN şirketinin standında  konuklarını bekliyor. 

Kerkük işadamları ile birlikte fuara katılan  ve uluslarası yayın yapan Türkmeneli  TV ‘de  Fuardan canlı  yayın   yaparak Malatya'nın tanıtımına katkı sağlamıştır.

alt

6. TKG programına Romanya'dan katılan SELDA İSMAİL  (sağ başta)) Türkmen İşadamları Derneğinin konuğu olarak Malatya Fuarına katıldı.

alt

6. TKG üyesi SELDA İSMAİL'de fuarda stant kurarak Romanya hakkında tanıtım yaptı ve yeni iş bağlantıları araştırdı.  

Heyetteki 17  adet   doktor, 3  gün  boyunca   Turgut Özal  tıp merkezinde , amaliyatlara da  girerek, tüm  branşlarda  eğitim  almışlardır. Bu işbirliği;   Musul Ticaret  Ateşesinin resmi talep yazısı üzerine  Malatya TSO'nun ev sahipliğinde gerçekleşmiştir.

Turgut Özal  Tıp Merkezi  ile   Kerkük  hastaneleri  arasında protokol yapılarak,  bölge insanına hem   sağlık hizmeti  sunmak  hem de  doktor  yetiştirmek konularında işbirliğinin devam etmeis için bir protokol yapılmıştır. 

alt

Heyet üyeleri Kerkük'e dönmüş ama temsilcileri 9. TKG grubu üyesi KHALİD   MAYAS  (sağda) ve 12. TKG program katılımcısı  KHALİD MEKNECİ   (solda)  heyet  adına iş bağlantılarını tamamlamak üzere bir süre daha Malatya'da kalmıştır. Türkmen İşadamları Derneği yöneticilerinin bağlantı kurduğu  sektörler  ve firma  isimleri  aşağıdaki  gibidir;

CEYHAN PİLİÇ :  Tavuk  ithalatı yapmak  adına    firma ile anlaşmışlardır. fabrikanın tüm üretimi Irak'a yönlendirilmiştir.

ÇELTEK  ÇOCUK  BEZİ  :  Firmanın   tüm  ürünlerinin  sadec  IRAK bölgesine satılması   adına bağlantı  yapmışlardır.

DEMİR  PLASTİK :  Sektöründe Bölgenin en büyük tesisi olan  firmadan  hem Kerkük  bölgesindeki  firmalara, hem de  gelen heyette  su idaresi  yönetcisinin yer almış  olması  sebebiyle  ileriye dönük görüşmeler yapılmıştır.

ALACAKAYA MERMER:   Türkiyede  mermer organize sanayi  bölgesi  olarak  Afyon  ilinden  sonra ilimiz  Akçadağ ilçesinde  kurulan  Akçadağ mermer  ihtiasas  bölgesi    firmalarından olan  ALACAKAYA MERMER firması, ihtisas  bölge  başkanı ve aynı zamanda  ilimiz  Akçadağ ilçesi  belediye başkanı ile ziyaret edilmiştir.   Bu  bölgede  60  milyon  m3   kaliteli  mermer  bulunmaktadır. Ekonomik değeri 12 milyar USD)  IRAK bölgesinde  mermer  kullanımının yeni başlamış olması  sbebiyle bağlantı  kurulmuştur.

Ticaret  Ateşemizin de  oluru ile Kerküklü   firmalar  ile   ilimizdeki  firmaların ödemede   problem yaşamamaları için  ticaret  peşin  ödeme  veya  %20  peşin  kalanı gümrük  çıkışlı  olmak üzere gerçekleştirilecektir.

Bu  görüşmeler sonrasında  oluşan gönül köprüsünün güçlendirilmesi için  nedeniyle  Malatya  Belediyesine  talepte  bulunarak, ilimizdeki  bir sokağın veya caddenin   Kerkük   olarak isimlendirilmesi   önerilecektir.

Kerkük  bölgesinde de bir caddeye  Malatya   adının verilmesi konusunu  Halit R.MAYYAS izleyecektir.  

Gelecek dönemde ilimizden bir ticaret heyetinin   Kerkük  ve Musul'u ziyaret  etmesi    planlanmaktadır.