10. TÜRKÇE KONUŞAN GİRİŞİMCİLER PROGRAMI AÇILIŞ TOPLANTISI TOBB'DA BAŞLADI

Yirmidört ülkeden gelen iş dünyasını kırkdört temsilcisini buluşturan 10. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı Ankara'da TOBB'un Sosyal Tesislerinde başladı.

Program 20 Mayıs-05 Haziran 2010 tarihlerinde Ankara ve İstanbul illerindeki ziyaret, iş grüşmesi, sunum ve etkinlikleri kapsayacak şekilde düzenlendi.

24 Mayıs 2010 tarihindeTOBB Genel Sekreteri MUSTAFA SARAÇÖZ başkanlığında düzenlenen Açılış Oturumunda, "Bu yılın sonuna kadar 400 girişimciyi konuk edeceklerini kaydeden Saraçöz, konuklara ilk kez izledikleri TOBB Genel Kurulu’na ilişkin değerlendirmelerini de sordu. Konuk girişimciler ise, Genel Kurul ortamından çok etkilendiklerini ve çok başarılı bulduklarını bildirdiler.

alt

TOBB Genel Sekreteri ile bir araya gelen konuk heyet üyeleri çalıştıkları sektörlere ve yaptıkları çalışmalara ilişkin bilgi sundu.

TOBB Genel Sekreteri Saraçöz de toplantıda aynı dili konuşan girişimciler arasında bir entegrasyon oluşturmayı hedeflediklerini belirtti ve yaklaşık 2 hafta sürecek programla ilgili görüşlerini ifade etti.

alt

TOBB Genel Sekreteri MUSTAFA SARAÇÖZ  (sağdan 5.) katılımcılarla yakından ilgilendi. 

MUSTAFA SARAÇÖZ, TOBB ETÜ, Dış Ticaret Müsteşarlığı, Organize Sanayi Bölgeleri, fuarlar ve müzelerin de ziyaret programı içerisinde yer aldığını" dile getirdi.

Açılış oturumuna katılan kamu temsilcilerinden; Dışişleri Bakanlığından gelen Kafkasya ve Orta Asya Genel Müdür Yardımcısı Elçi AHMET RIZA DEMİRER ile Daire Bakanı ARTEMİZ SÜMER ve Dış Ticaret Müsteşarlığından gelen Anlaşmalar Genel Müdürlüğü Daire Başkanı KAAN SÜRMELİ, kurumlarını kısaca tanıtmış, dairelerinin bu program kapsamındaki ülkelerle iş ilişkilerini ve bakış açılarını anlatmış ve hoş geldiniz konuşmaları kapsamında katılımcılara bundan sonra kullanabilecekleri kolay başvuru kanalları hakkında bilgi sunmuşlardır.

alt

Iraktan OMER RAFIK TEVFİK MEYAS (sol başta), Makedonya'dan İDRİS DERVİŞİ (soldan 2.) Karadağ'dan SENAD OKÇU (soldan3.), Bulgaristan'dan TİMUR HALİLOV (sağdan3.),  Yunanistan Batı Trakya'dan EROL AMET (sağdan2.) ve Almanya'dan SEMİH KURTULUŞ (sağ başta) Açılış Oturumunda mola sırasında dostluk geliştirdiler.

Açılış Oturumunun ardından fuaye alanında konuklarla sohbete devam eden kamu temsilcileri, konuk girişimcilerin sorunlarını dinlemiş ve sorularını yanıtlamıştır. Konuk heyet üyeleri öğle yemeğinde de kendileirni yalnız bırakmayan Dışişleri Bakanlığı yöneticilerine Türkiye'ye gösterdikleri ilgi ve duyarlılıgı aktarma şansı buldular.

TOBB Genel Sekreteri MUSTAFA SARAÇÖZ ile birlikte çekilen grup fotograflarına ulaşmak için lütfen aynı habere ait bu farklı linki de tıklayınız.