ROMANYA TEMSİLCİSİ TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ'Nİ ZİYARET ETTİ

TOBB 4. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı kapsamında Romanya-Köstence'den ülkemize gelen SÜREYYA ŞAKİR , Ankara'da bulunduğu sırada, Türkiye Büyük Millet Meclisini ziyaret ederek Balkan kökenli milletvekilleri ile görüştü.

Merkezi Köstence'de bulunan ve Osmanlı İmparatorlugu döneminde Romanya'ya yerleşmiş olan Türklerin kurmuş olduğu Romanya Demokrat Türk Birliğinde Genel Sekreter olarak görev yapan Süreyya ŞAKİR, mecliste görüştüğü milletvekillerine ve Dış İlişkiler Komisyonu üyelerine Romanya'da yaşaya Türklerin sorunları ve demokratik talepleri konusunda bilgi vermiş ve Romanya'daki Türk toplumu için destek istemiştir.

Gümülcine kökenli Bursa Miletvekili ve Dış İlişkiler Komisyonu Üyesi olan Mustafa DÜNDAR, Süreyya ŞAKİR'in ilettiği konularla ilgileneceklerini ifade etmiştir. Mustafa Dündar halen Bursa Osmangazi Belediye Başkanı olarak görev yapmaktadır.

Bu ziyaret vesilesi ile Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı ABDULLAH GÜL (eski Cumhurbaşkanı) ile de görüşme fırsatı bulan Süreyya ŞAKİR, Romanya Demokrat Türk Birliği yönetiminin dileklerini Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı ABDULLAH GÜL'e aktarmıştır.

alt

4. TKG programıa Romanya'dan katılan Köstence'de bulunan Demokrat Türk Biriği'nin genel sekreteri olarak görev yapan SÜREYYA ŞAKİR (sağda)   Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdullah GÜL 8sağdan 2.)  ve milletvekillerine Romanya'daki trk toplumunu sorunlaraın anlatabilme fırsatından memnun oldu.