14. TÜRKÇE KONUŞAN GİRİŞİMCİLER PROGRAMI KONUKLARI BEYPAZARI'NI ZİYARET ETTİ

14. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı nedeniyle TOBB'un konugu olarak  20 ülke ve 4 özerk bölgeden ülkemize gelen 45 girişimciden oluşan heyet  24 Mayıs 2012 Perşembe günü  Beypazarı Ticaret Odası'nı  ziyaret etti.

Konukları Beypazarı Ticaret Odası Yönetim kurulu Başkanı H.NECDET ÇALIŞKAN ve oda yöneticileri karşıladı.

alt

Irak grubu; MAHMOOD  SALİHİ (sol başta),  NİDHAL N. MUSTAFA  (NİZAL NAZIM) (soldan 3.)  MOHAMMED  KASAP (sağdan 2.) ve ALİ SHUGGA AL RAWİ  (sağ başta)  Beypazarı TO Başkanı H.NECDET ÇALIŞKAN'a (sağdan 3.) hediye sundu.

Beypazarı'nın tarih kokan sokaklarını dolaşan heyet üyeleri Gümüşçüler Çarşısında bol bol alışveriş yaptı. 

 Beypazarı evlerinden kent müzesine dönüştürülmüş olan konakları da ziyaret eden konuklar Beypazarı kilim ve dokumalarını,  el işlerini inceledi  ve beypazarı kurusu,  sarma, baklava, cevizli sucuk vb  yerel yiyeceklerden tattı. Kent müzesinde  görevliler tarafından kısa dramalar ile tanıtılan Beypazarı geleneklerini ilgi ile izleyen konuklar, kahve falı bakan ve kurşun döken  drama görevlilerin önünde kuyruk oluşturdu.

Tarihi bir okuldan dönüşen lokantada Beypazarı Ticaret Odası ev sahipliginde düzenlenen  akşam yemeginde, AnkaraTicaret Odası ve Beypazarı Ticaret Odası üyeleri ile tanışan konuklar, Beypazarı Belediye Başkanı M. CENGİZ ÖZALP ile de görüşme fırsatı buldu.

alt

Tarihi ilkokulda akşam yemeğinde ağırlanan heyet üyeleri Beypazarı'na özgü lezzetlerle tanıştı. 

alt

14. TKG üyeleri Kent Müzesinde "Masalcı Teyze'nim anlattığı eğlenceli hikayeleri çok beğendi. Konuklar Masalcı Teyze'yi dinlediler ve kurşun döktürmeyi de ihmal ettiler.

alt

 Almanya temsilcisi MEHMET AKİF TURANGİL (soldan 3),  Afganistan temsilcisi MOHAMMAD DAUOD QAYUMİ  (soldan 4.),   KKTC temsilcisi ALİ ÇALUDA (soldan 5.) Kosova temsilcisi ERGİN SUNGUR  (sağdan 2.) ve İran temsilcisi PAYAM SHEIK SHARBAFAN (sağ başta) "Masalcı Teyze"nin canlı ve renkli performansını ilgiyle izlediler.

Beypazarı SRT Haber  sitesinde yayınlanmakta olan Türkçe konuşan girişimcilerin Beypazarı ziyareti haberine  ve fotograflarına ulaşmak için Beypazarı SRT Haberi ziyaret ediniz..