13. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Bulgaristan'dan katılan Kadriye AlimanovaT.C. Büyükelçiliği tarafından 10 Kasım günü ziyarete açılan Atatürk'ün  Askeri Ataşe olarak Sofya'da görev yaptığı sırada kullandığı çalışma odasını ziyaret etti.

Mustafa Kemal Paşa'nın askeri ataşe olarak 1913-1915 yıllarında Sofya'da görev yaptığı makam odası restorasyon sonrası 6 Haziran 2022 Pazartesi günü Türkiye Cumhuriyeti'nin Sofya Büyükelçiliği konutunda düzenlenen açılış töreni ile ziyarete açıldı. Etkinliğin ev sahibi Büyükelçi Aylin Sekizkök idi.

Kırcaali Haber gazetesinde yayınlanan Atatürk Odası'nın yenilenmesi haberine bu linkten ulaşmak mümkündür.

Anadolu Ajansı web sayfasında yayınlanan habere ve farklı fotoğraflara ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.


T.C. Büyükelçiliği tarafından hazırlanan Atatürk'ü Anma Programı videosunu bu linkten izlemek mümkündür.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Kayseri ve İstanbul'da düzenlenen 13. TKG programına Bulgaristan'dan katılan Kadriye Alimanova başkent Sofya'da ortakları ile birlikte kurduğu Yabancı Dil Merkezinde İngilizce Türkçe ve Bulgarca dillerinde eğitim vermektedir.

18. TKG programına Kazakistan'dan katılan Fazylbek Absattaruly Mustanov (soldan 2.) Arlandar  Çocuk Futbol Kulübü'nün sporcuları ile birlikte  Astana'da Yunus Emre Enstitüsü  tarafından açılan  "Anılarla 10 Kasım Atatürk” konulu sergiyi ziyaret etti.


Yunus Emre Enstitüsü tarafından Kazakistan'ın başkenti Nur-Sultan'da (Astana) Anılarla 10 Kasım Atatürk” konulu fotoğraf sergisi açıldı.

Serginin açılış töreninde "Kazakistan Silahlı Kuvvetleri Askeri Orkestrası"  Atatürk ve silah arkadaşlarının aziz ruhları anısına askeri marş çaldı.

"Anılarla 10 Kasım Atatürk” konulu sergi ile ilgili ayrıntılara ve farklı fotoğraflara ulaşmak için Astana Yunus Emre Enstitüsü  facebook sayfasına ait bu linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir.


TOBB tarafından 30 Nisan-12 Mayıs 2015 tarihleri arasında Ankara,  Şanlıurfa, Gaziantep ve İstanbul illerinde düzenlenen 18. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Kazakistan'dan katılan Fazylbek Absattaruly Mustanov programa katıldığı dönemde madencilik alanında faaliyet gösteren ve altın madeni işleten şirketin üst düzey yöneticisi olarak görev yapmaktaydı.  


18. TKG programı üyesi Fazylbek  Absattaruly  Mustanov programdan sonra erkek çocuklar için futbol takımı kurarak,  spor sektöründe kulüp sahibi ve yönetici olarak görev yapmaya başlamıştır. Portekiz'deki bir  spor kulübü ile işbirliği yaparak  Kazak çocukların Portekiz'de çocuklar için düzenlenen futbol turnuvalarına katılmasını sağlamıştır. 

Gazi Mustafa kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 84. yıldönümü nedeniyle bulundukları ülkelerde T.C. Büyükelçilikleri tarafından düzenlenen Atatürk'ü anma etkinliklerine katılan TKG üyelerimize teşekkür ediyoruz.