Kosova'dan 16. TKG programı katılımcısı Berkant Curi'nin çekmiş olduğu Türkçe eğitimin önemini vurgulayan Okul adlı belgesel filmi AFA . Anatolian Fillm Awards tarafından  Ocak 2022'de verilen En İyi Belgesel Kısa Film Ödülü'nü kazandı.

Belgeselde Dobruçan “Nazim Hikmet” İlköğretim Okulu’nda Hilal adlı kız çocuğunun sınıfta tek öğrenci olarak devam etmesi anlatılarak, Kosova’da 70 yıldır Türkçe eğitimin ayakta kalması için sürdürülen mücadele yansıtılmaktadır. 

16. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Kosova'dan katılan Berkant Curi'nin  yönetmenliği üstlendiği OKUL adlı belgeselin gala gösterimi başkent Priştine'de 24 Ekim 2021 Pazar gecesi  ABC sinema salonunda düzenlenmişti,

TKG web sayfamızda yayınlanan gala haberine bu linkten ulaşmak mümkündür. 

Değerli arkadaşımız Berkant Curi'yi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, İzmir, Manisa ve İstanbul illerinde düzenlenen 16. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Kosova temsilcisi olarak katılan Berkant Curi organizasyon, klip ve belgesel çekimi, proje danışmanlığı ve kültür projeleri yürüten şirket sahibi ve üst düzey yöneticidir.