9. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Afganistan'dan katılan Khan Murad Hamidi (ortada) Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te bulunduğu sırada 4 Ocak 2021 Pazartesi günü dönem arkadaşları Rustam Ikromov Bahriddinovich (sağda) ve Jurat Djamolovich Salahidinov (solda) ile  programdan tam on iki yıl sonra, kısa süreli de olsa buluşup, görüşmekten çok memnun oldu.

Rustam Ikromov Bahriddinovich  gıda sektöründe faaliyet gösteren bisküvi, kraker, ekmek üretimi yapan şirketin yöneticisidir.

Jurat Djamolovich Salahidinov Telekomünikasyon sektöründe faaliyet gösteren “OOO Unitel Beeline TM” şirketinde inşaat-emlak bölümü yöneticisidir. Şirket Özbekistan genelinde cep telefonu operatörü olarak faaliyet göstermektedir.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 12-27 Ekim 2008 tarihleri arasında Ankara, Eskişehir, Bilecik, Sakarya ve İstanbul illerinde düzenlenen 9. TKG programına Afganistan'dan katılan Khan Murad Hamidi inşaat sektöründe faaliyet gösteren şirket sahibidir. Şirket her türlü bina inşaatı, askeri binalar, prefabrik  konutlar yanı sıra; asfalt ve stabilize yol yapımı, köprü ve diğer altyapı işleri ile bu işlerin projelendirme faaliyetleri ile ilgilenmektedir. Ayrıca Afganistan'da kurulan ilk film yapım şirketini ortağıdır. İlk uzun metrajlı filmleri ödül almıştır. Yarı zamanlı olarak Ankara'da yaşamaktadır.