17. TKG programına Kazakistan'dan katılan  Darkhan Bitimshinov Almaty şehrinde bulunan fabrikasının çalışanları ile birlikte 1 Mart 2022 tarihinde Şükran  Günü'nü kutladı.


Şükran Günü Kazakistan'da 1930'larda sürgün edilen halkların Kazak halkıyla kaynaşıp, kardeş olanların şükranlarını iletme günü olarak bilinmektedir. 

Kazakistan Halk Asamblesinin kurulduğu gün olarak da bilinen 1 Mart, 2016'da Cumhurbaşkanı Nazarbayev'in teklifi üzerine "Şükran Günü" ilan edilmişti.

Kazakistan Şükran Günü hakkında ayrıntılı bilgiye bu linkten ulaşmak mümkündür.


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen 17. TKG programı üyesi Darkhan Bitimshinov  (soldan 4.) elektrikli pano imalatı, standart olmayan metal ürünler imalatı yapan TMK  şirketi ile elektrik kontrol sistemleri üreten Elcos şirketinin  sahibi ve üst düzey yöneticisidir.


Darkhan Bitimshinov (sağda) KATİAD –Kazakistan-Türkiye İşadamları Derneği üyesidir. Türkiye’den büyük ölçekli malzeme satın almaktadır.

23 ülke ve 2 Özerk Bölgeden 44 girişimcinin katıldığı 17. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı, 1-13 Mart 2014 tarihleri arasında Ankara, Bursa, Adana, Mersin ve İstanbul’da gerçekleştirildi.