17. TKG programına Azerbaycan'dan kataılan Jahangir Shefizade (sağda) Antalya'da 2-5 Aralık 2021 tarihlerinde düzenlenen "Anadolu Şarapları Winetolia- Olivetoli Festivali"nde aile markası Savalan Şaraplarının tanıtımını yaptı. 

Nirvana Cosmopolitan Lara ote4lde gerçekleşen etkinlikte konuklar ünlü gastronomi temsilcilerinin sunduğu lezzetlerle ağırlandı.

Azerbaycan'ın seçkin şarap üreticilerinden SAVALAN - ASPI Winery tarafından üretien ve şişelenen  "SAVALAN NOBEL Exclusive Collection Red Dry Reserve 2016" şarabı, uluslararası şarap yarışması "Japan Wine Challenge 2021"de "En İyi Antik Dünya Şarabı Ödülü"nü kazandı. 

"SAVALAN NOBEL Exclusive Collection Red Dry Reserve 2016" şarabı, Azerbaycan'ın Gabala bölgesinin Savalan Vadisi'nde yetişen Cabernet Frank, Alicante Boucher ve Cabernet Sauvignon üzümlerinin karışımından yapılmıştır. Bu şarap, karmaşık ve benzersiz bir aromaya, yumuşak ama kendinden emin tanen dokusuna, zengin ve zengin bir tada sahiptir.

17. TKG üyesii değerli arkadaşımız Jahangir Shefizade  ve ailesini bu önemli ödül nedeniyle kutluyoruz. 

Azerbaycan basınında çıkan habere ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği  tarafından Ankara, Bursa, Adana, Mersin ve İstanbul'da düzenlenen 17. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı üyesi Jahangir Shefizade tarımsal üretim, gıda sanayi, üzüm ve şarap üretimi sektöründe faaliyet gösteren ve SAVALAN markası ile üretim yapan Aspi Winery adlı aile şirketinde yöneticidir. Amerika-Azerbaycan Ticaret Odası üyesidir.