21. TKG programı heyet başkanı Ermek Omuraliev (soldan 2.),  19. TKG programı katılımcısı Elvira Brombaeva (sağdan 3.),  10. TKG programı üyesi Temirlan  Sarlykbek Uulu (sağdan 2.)  21 Kasım 2019 Perşembe günü İstanbul'da düzenlenen  Türkiye Kırgızistan İş Forumu'na katıldı.


19. TKG Programı katılımcısı Elvira Brombaeva (solda) 21 Kasım 2019 tarihinde İstanbul'da düzenlenen Türkiye Kırgızistan İş Forumu kapsamında  İşbirliği Anlaşması imzaladı.

21. TKG programı heyet başkanı Ermek Omuraliev (solda) Türkiye Kırgızistan İş Forumu kapsamında bir  İşbirliği Anlaşması imzaladı.


Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın katılımıyla gerçekleştirilen Türkiye-Kırgızistan İş Forumu'nda konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Kırgızistan’ın da kurucu olarak yer aldığı Türk Ticaret Sanayi Odasını 6 devlet, tek millet vizyonuyla kurduklarını belirtti. Kırgızistan ve Türkiye ile birlikte, Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan ve Türkmenistan iş dünyalarının güç birliği yaptığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Kırgızistan ile ortak kültürümüzün harcıyla ördüğümüz bağlarımız, geçmişte olduğu gibi gelecekte de bizi ayrılmaz dostlar kılmaya devam edecektir. Bizler kardeşiz. Dünyada herkes zengin olmak istiyor. Ne kadar çok ticaret yaparsan o kadar zenginsin. Avrupa’daki ülkeler bir araya geldiler ve kendi içlerinde ticaret yapıyorlar. Şimdi biz diyoruz ki 'kardeşler arasında engel olur mu?' İş dünyaları olarak tek talebimiz şu 'bizim önümüzdeki engelleri kaldırın'. Siz bunu yaparsanız gerisini biz hallederiz.” dedi. Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin bölgesinin sanayi devi olduğunu vurgulayarak, bunu Kırgızistan’ın da yapabileceğini, Türkiye'nin tecrübelerini Kırgızistan ile paylaşmak istediğini dile getirdi.


Türkiye-Kırgızistan İş Forumu kapsamında düznelenen ikili iş görüşmelerine katılan Eurasian Business Assocation/Avrasya İşadamları Derneği Başkanı Ermek Omuraliev (sağda) Türki Devletler arasında İş Sağlığı ve Güvenliği alanında işbirliği çalışmaları başlatma konusunda görüşmeler yaptı. 2020 yılı Nisan ayında Türkiye, Azerbeycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan ve KKTC'de  İş Sağlığı ve Güvenliği  sektöründefaaliyet gösteren  şirketlerin  Bişkek'te bir araya gelmesine ilke olarak karar verildi.

Kırgızistan İş Forumu hakkında DEİK web sayfasında yayınlanan ayrıntıl ıhabere ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır.

Kırgızistan İş Forumu duyurusuna  İSO web sayfasının bu linkinden ulaşılmaktadır.