TOBB tarafından düzenlenen 4. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Batı Trakya temsilcisi olarak katılan Murat Yunus Halil (solda) ve aile üyeleri ile 25 Aralık 2021 Cumartesi günü Ankara'da TOBB yakınlarında bir teras kafede buluştuk


Gümülcine'den 4. TKG üyesi Murat Yunus Halil (soldan 2.) bilişim sektöründe faaiyet gösteren şirket sahibidir. İnternet kafe işletmekte ve şirketlere  donanım ve servis hizmetleri sağlamaktadır. Ayrıca eşi Fazie Hanım ile birlikte kurdukları şirkette yufka üretmekte ve başta Atina olmak üzere tüm Yunanistan'a el yapımı yufkaları pazarlamakadır.

Murat Yunus Halil Bilkent Üniversitesi mezunudur. 1990'larda YÖS -Yabancı Öğrenci Sınavı'nı kazanarak, Ankara'ya gelmiş, Vakıf Üniverszitesindeki öğrenim masrafları ailesi tarafından karşılanmıştır.  

Gümülcine'de  Türkiye'de öğrenim görmüş olanların kurmuş olduğu Yüksek Öğretim Mezunları Derneği Başkanı olarak görev yapmıştır.  


4. TKG üyesi Murat Yunus Halil (soldan 2.) ve eşi  ODTÜ Mimarlık Fakültesinde 3. sınıf öğrencisi olan küçük kızları Kübra'yı (arkada) ve Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi son sınıf öğrencisi olan büyük kızları Esra'yı ziyaret etmek üzere kendi arabaları ile yola çıkarak, Bursa'dan sonra Ankara'ya ulaştılar.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından14 Nisan-04 Mayıs 2006 tarihleri arasında Ankara, Nevşehir, Kayseri ve İstanbul illerinde düzenlenen 4.Türkçe Konuşan Girişimciler Programına onbeş ülkeden otuz iş insanı katılmıştır.