Moldova'dan 6. TKG Üyesi Valentina Uzun  sık sık ülkeler arası seyahatler yaparak, dünyanın dört bir yanındaki iş ortakları ile görüşmekte ve yenilikleri takip etmektedir. 7-12 Haziran 2021 tarihlerinde  Macaristan'ın başkenti Budapeşte'yi ziyaret ederek, hem iş yaptığı şirket yöneticileri ile görüşmüş, hem de    "bir masal şehri" diye tanımladığı tarihi şehrin güzelliklerini keşfetmeye zaman ayırmıştır.  

19-22 Haziran 2022 tarihlerinde gerçekleştirdiği Hollanda ziyaretinde hem birlikte iş yaptığı firmaları ziyaret etmiş, hem de Amsterdam ve Rotetrdam'da yenilikçi yaklaşımları yerinde izlemiştir. Gıda ve tarım sektöründe gerçekleştirilen yenilikçi atılımlar ile günümüzün en önemli sorunları sağlıklı gıda ve sağlıklı çevre konularında çok başarılı sonuçlar elde edildiğini gözlemlemiştir.

Valentina Uzun'un bu çalışma ziyaretlerine ait farklı fotoğraflarına, gözlem ve değerlendirmelerine arkadaşımızın facebook sayfasına ait bu linkten ulaşmak mümkündür.

Valentina Uzun Biateca Markası ile üzüm çekirdeğinden ürettiği yağ ürünleri ile uluslararası alanda yeni iş birlikleri yaratmakta ve  yeni başarılara imza atmaktadır. 


TOBB tarafından düzenlenen 6. TKG  programına Moldova temsilcisi olarak katılan Valentina Uzun'un başarıları ülkesinde yayınlanan bir iş dünyası dergisinde yayınlandı. Derginin yöneticileri Valentina Uzun ile yapılan söyleşiye iki tam sayfa yer ayırarak, başarı hikayesini rol model olarak  girişimci adaylarına tanıttılar.

TOBB tarafından düzenlenen  6. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Moldova'nın Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti'ni temsilen katılan Valentina Uzun Azamet  şirketler grubunun sahibidir ve CEO olarak görev yapmaktadır. Restoran zincirinin yanı sıra üzüm çekirdeğinden soğuk baskıda yağ ve un üretmektedir. Bayisi olduğu çeşitli Türk markalarının bisküvi, şekerleme vb ürünlerinin toptan ticaretine devam etmektedir. 

Valentina Uzun'un kızı da annesi ile birlikte aile şirketinde çalışmaktadır. Genç Girişimci kategorisinde kendisi ile yapılan bir dergi  röportajında  şirketini ve annesini başarıyla temsil etmiştir.

Valentina Uzun çocuklarının eğitimine özel önem vermiş,  daha öğrencilik günlerinden itibaren aile şirketi Azamet Gruop'ta görev üstlenmelerini sağlamıştır.

Değerli arkadaşımız Valentina Uzun'u kutluyor, uzun soluklu  çalışma yaşamında yeni hedefler  ve yeni başarılar diliyoruz.