TOBB tarafından düzenlenen  17. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı üyesi Latipsha Assanov  (solda) T.C. Dışişleri  Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu (sağda) ile  4 Şubat 2021 Perşembe günü Ankara'da  görüştü.  

T.C. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun twiter  hesabındaki paylaşıma  ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

Latipsha Assanov Güney Kazakistan'da yaşayan Ahıska Türkleri Derneği Başkanıdır. Çimkent ve Türkistan Bölgesi T.C. Fahri Konsolosu olarak  olarak görev yapmaktadır.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kazakistan'a yaptığı resmi ziyaret kapsamında, 23 Mayıs 2019 tarihinde Çimkent'te Ahıska Türkleri ile iftarda bir araya gelmişti. Bakan Çavuşoğlu, yemekte yaptığı konuşmada Latifşah Asanov'un Çimkent'te Fahri Konsolos olarak görev yapacağı bilgisini paylaşarak, kendisini tebrik etmişti. 

Anadolu Ajansı'nın sayfasında yayınlanan habere ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.


Antalya Valisi Ersin Yazıcı (solda), Çimkent ve Türkistan Bölgesi Fahri Konsolosu Latitifşah Asanov (sağda) ile 8 Şubat 2021 Pazartesi günü makamında görüştü.

Antalya Valiliği'nin facebook sayfasında yayınlanan fotoğraflı habere ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Bursa, Adana  Mersin ve İstanbul'da düzenlenen 17. TKG programına Kazakistan'dan katılan Latipsha Assanov çiftlik sahibi olan tarımsal faaliyette bulunan, tarım ürünleri yetiştiriciliği, ticareti, seracılık yapan, restoran işletmeciliği yapan, tıp merkezi olan, avukatlık hizmetleri, hukuk, vergi, gümrük danışmanlığı alanlarında faaliyet gösteren şirket sahibidir.  Avrupa Ticaret Ekonomi, Sanayi Odası üyesi, Türkiye-Kazakistan İşadamları Birliği üyesidir.