Bulgaristan'dan 16. TKG üyesi Myumyun Sali Myumyun Bornova Belediye Başkanı Mustafa  İduğ'a  Türkan Bebek adına bir park açılması nedeniyle teşekkür etti. 


16. TKG programı katılımcısı Myumyun Sali Myumyun (sol başta) 28 Aralık 2021  tarihinde düzenlenen Türkan Bebek Parkı açılış törenine milletvekili ve belediye başkanı arkadaşları ile birlikte katıldı.


TOBB tarafından düzenlenen 16. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı katılımcısı Myumyun Sali Myumyun (sağdan 3.) Bulgaristan'da 14 Kasım 2021 tarihinde yapılan genel seçimleri kazanarak milletvekili oldu ve parlementoya girdi. 


Bulgaristan’da, 1984 yılındaki asimilasyon girişimi sırasında çıkan olaylarda annesinin kucağında 18 aylıkken öldürülen Türkan Feyzullah ölümünün 37. yılında Bornova Belediyesi tarafından anıldı. Atatürk Mahallesi’nde adının verildiği parkta düzenlenen törende Türkan Bebek ve annesinin tasvir edildiği anıta kırmızı karanfiller bırakıldı, birlik ve beraberlik mesajları verildi. Törene katılan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Bulgaristan Türklerinin direnişinin sembolü olan ‘Türkan Bebek’in unutulmaması ve unutturulmaması gerektiğine vurgu yaptı.

Bornova Belediyesi'nin web sayfasında yayınlanan haberin ayrıntılarına  ve farklı fotoğraflara ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir.